Amna Qayyum verdedigde succesvol haar PhD

(03-05-2022)

Op 20 april 2022 verdedigde Amna Qayyum met succes haar doctoraat getiteld "A qualitative representation of moving point configurations with illustrations in micro traffic analysis". Zij behaalde de graad van Doctor in de Wetenschappen: Geomatica en Landmeetkunde (UGent). Promotoren waren de professoren Nico Van de Weghe (Vakgroep Geografie, Universiteit Gent) en Bernard De Baets (Vakgroep Data-analyse en Wiskundige Modellering, Universiteit Gent). In haar werk presenteert Amna een nieuwe kwalitatieve tijdruimtelijke benadering (PDP) om bewegingsgegevens weer te geven. Het werk bestaat uit een uitgebreide studie van de praktische toepassingen, implementatie en technische aspecten van de PDP representatie.