Virginia Carter Gamberini verdedigde succesvol haar PhD

(30-03-2022)

Op 14 maart 2022 verdedigde Virgina Carter Gamberini met succes haar doctoraat " New perspectives on biophilic urbanism: an analysis of its opportunities and challenges in Chile". Ze behaalde daarmee de graad van Doctor in Wetenschappen: Geografie (UGent). Promotoren waren professoren Ben Derudder (Vakgroep Geografie, Universiteit Gent) en Cristián Henríquez (Departement Geografie, Pontificia Universidad Católica de Chile). De voornaamste doelstelling van Virginia's proefschrift was het verkennen en verdiepen van de beleidsperspectieven op de mogelijke implementatie van biofiele stedenbouw in Chili. Om dit doel te bereiken, combineerde het onderzoek verschillende niveaus van ruimtelijke analyse en beleidsformulering.