Friendship Award voor em. prof. Philippe De Maeyer

(18-01-2022)

In september 2021 werd de Chinese Government Friendship Award aan em. prof. Philippe De Maeyer uitgereikt. De Friendship Award is de hoogste onderscheiding om buitenlandse deskundigen te prijzen die een opmerkelijke bijdrage hebben geleverd aan China's moderniseringsstreven en aan uitwisselingen en samenwerking met andere landen. Gelet op de Covid beperkingen kon de prijs hem niet eigenhandig worden overhandigd tijdens de ceremonie georganiseerd in de Grote Hal van het Volk in Beijing. Het Xinjiang Institute of Ecology and Geography (Chinese Academy of Sciences), de University of the Chinese Academy of Sciences en de UGent organiseerden op 21/12/2021 een on-line viering waarop de award virtueel werd overhandigd.